previous arrow
next arrow
Slider
PENGUMUMAN
SEBUTHARGA
WAKTU MELAWAT
BIL & CAJ
PENGUMUMAN

Pelaksanaan Solusi Baharu Perkhidmatan MyGovUC 2.0

 

SEBUTHARGA

-Tiada Tawaran Sebutharga Buat Masa Ini -

WAKTU MELAWAT

12.30 tengahari  - 2:00 petang
4.30 petang  - 7:00 petang
Setiap hari termasuk Cuti Umum

HOSPITAL KLUSTER UTARA

kluster

Apakah itu Hospital Kluster?

Konsep Hospital Kluster melibatkan gabungan sekurang-kurangnya satu hospital berpakar dengan hospital tanpa pakar di dalam kawasan geografi yang sama membentuk satu entiti. Perkongsian sumber di kalangan hospital misalnya sumber manusia, peralatan, fasiliti dan lain-lain dapat memastikan penggunaannya dapat dioptimumkan.

Perkhidmatan Hospital Kluster Kelantan Utara dengan Hospital Raja Perempuan Zainab II sebagai Lead Hospital dilaksanakan pada Januari  2018.

HOSPITAL MESRA IBADAH

  • Hospital Mesra Ibadah (HMI) bertujuan mempertingkatkan kefahaman dan penglibatan warga kerja hospital dalam membimbing pesakit dan waris melaksanakan ibadah semasa menerima rawatan di hospital. Konsep program telah diperkembangkan kepada perkhidmatan jagaan spiritual yang diperlukan pesakit dan waris di mana latihan-latihan dan praktikal diberikan kepada pegawai perubatan, paramedik dan jururawat untuk membantu pesakit. Melalui program ini juga, kakitangan hospital dapat memfokuskan kepada kesejahteraan pelanggan melalui penerapan dan penghayatan ibadah semasa dan selepas mendapat rawatan. Hospital Tumpat telah memulakan program HMI bermula Disember 2022.
  • Hospital Mesra Ibadah Hospital Tumpat menekankan konsep sakit bukan alasan dan halangan di dalam membuat kerja-kerja bersangkutan dengan ibadah terutamanya dalam melaksanakan ibadah solat. Malahan semasa sakit pesakit perlu lebih bertawakal, mengingati dan berdoa kepadaNya.
  • Polisi ini bertujuan untuk mempromosi amalan terbaik dalam melaksanakan Program HMI selaras dengan aspirasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

PAPAN KENYATAAN

154253545_3770992372993828_6292981058978182506_n

BERITA & AKTIVITI TERKINI

Aktiviti Kakitangan

MyHEALTH
myMAHTAS
CPG
Font Resize